lørdag den 11. juni 2011
I dag har vi spist japansk hotdog, fået glimmer og farver i ansigtet og hørt god musik, vi var nemlig et smut forbi rådhuspladsen til Frederiksberg dage. Hotdog'en var fantastisk, med wasabi-mayo, syltet ingefær, kinaradise, nori tang og spirer og så gik pengene ovenikøbet til Japan, så man kunne for en gang skyld spise junk med god samvittighed. Til aften fik vi tiramisu til dessert, den var SÅ lækker, jeg synes I skal have opskriften, så den kommer her:

160 g sukker
2 dl. vand
8 pasteuriserede æggeblommer
250 g mascarpone
3,5 dl fløde
4 dl. stærk kaffe
4 spsk. marsala + 6 spsk som blandes i kaffen
3 spsk sukker
1 pk. lady fingers
kakaopulver

Pisk først fløden til flødeskum. kog sukker og vand til en tyk sirup, det tager ca. 5 min.
pisk æggene til en luftig hvid masse, pisk derefter sirup i og til sidst mascarpone og masarla. Vend flødeskummen i blandingen og sæt på køl.

Bland sukkeret og masarla med den varme kaffe og rør indtil sukkeret er opløst. Når kaffe blandningen er kold, dyppes lady fingers heri. Anret i skåle eller i et fad, start med lady fingers og derefter cremen. Slut af med et godt lag kakaopulver. Skal stå på køl 1-2 timer før servering.

5 kommentarer:

 1. Mmm tiramisu... Det skal snart prøves af!
  Lyder som en dejlig dag med musik og anderledes hotdog - og så endda med god samvittighed.
  Jeg kan stadig ikke få lov at følge dig, det er altså lidt bøvlet.

  SvarSlet
 2. Altså, nu må blogger snart tage sig sammen og blive rask igen - ingefær, dét hjælper!! ;)

  SvarSlet
 3. Tiramisu er vist ved at være en favorit dessert her i blogland for tiden. Jeg tror dog ikke, det er noget for mig. Alt der har med kaffe at gøre, får mig til at løbe skrigende væk. Men lækkert ser det altså ud, så måske det skal have en chance?

  SvarSlet
 4. Jeg synes bestemt ikke kaffe smagen er kraftig. Man kan lave den med matcha the-pulver, det gjorde vi på mit arb. og det smagte også skønt.

  SvarSlet