tirsdag den 4. oktober 2011
































Jeg er hoppet med på grød vognen, det er sundt nemt og faktisk så smager det rigtig godt, sagt med Karla Gry's egne ord. Overstående grød lavede jeg på emmerflager, spelt og havregryn, kogt med mælk og vand. Til sidst dryssede jeg med mandler, hasselnøddekerner, havregryn og spelt, alt sammen ristet gyldent og vendt i honning. Jeg har også lavet en rigtig god ingerfærsirup, som er virkelig lækker til grøden. Og så selvfølgelig æbler, frisk ingefær og et drys kanel.

4 kommentarer:

  1. mm det ser lækkert ud. Tror helt sikkert også vi skal omkring "Grød" næste gang vi er i Kbh..
    Lægger du en mere detaljeret opskrift ud?

    SvarSlet
  2. Det lyder skønt! Grød er noget af det bedste man kan få en kølig efterårsmorgen!

    SvarSlet
  3. Opskriften er faktisk ret simpel: 2 dl. grovvalset havregryn, 1 dl. emmerflager, 1 dl. speltflager, 4 dl. sødmælk, 3 dl. vand, lidt salt. Kog det hele langsomt op i ca. 5 min. BUM! :) Så nemt er det.

    SvarSlet
  4. Og opskrift på sirup google jeg mig til, tilføjede blot en masse ingefær skåret i strimler, som jeg kogte med.

    SvarSlet